Irattárat és bűnjelraktárat adták át a Nyíregyházi Törvényszéken

2016. február 4-én  Dr. Nyakó Zsuzsanna a Nyíregyházi Törvényszék elnöke adta át ünnepélyes keretek között a Törvényszék, Nyíregyháza, Toldi u. 1. szám alatti épületében kialakított modern irat –és bűnjeltároló helyiségét. A rendezvényen jelen volt Klenovics Róbert az Országos Bírósági Hivatal Műszaki Főosztályvezető helyettes, és Rédei Attiláné létesítményi főmérnök.  
 
A bruttó 125.912.000.- forintból megvalósult beruházás építtetője az Országos Bírósági Hivatal volt. 
 
A kivitelezés 2015. augusztus 5-én kezdődött és 2015. december 10-én került sor a beruházás műszaki átadására. 
 
Generálkivitelező a B. Ép. Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság volt. 
 
A korszerűsítésre azért volt szükség, mert az 1964-ben megépített, és a bíróság által több mint 25 éve használt épület pinceszintjén elhelyezett irattár nem felelt meg a mai modern kor követelményeinek. 
 
A felújítás során megtörtént a pince teljes szigetelése, a fűtési rendszer kialakítása, új nyílászárók beépítése, teljes épületgépészeti felújítása, páramentesítése, valamint az optimális helykihasználás érdekében SALMOG típusú gördíthető állványrendszer beépítése. 
 
A rendezvény alkalmából tartott sajtótájékoztatón a törvényszék elnöke a 2016. évi beruházásokról is beszélt, melyekre a törvényszék 240-260 millió forint közötti pályázati forrást nyert el az Országos Bírósági Hivatal elnöke által kiírt pályázatokon. Az elnyert forrásból valósulhat meg a törvényszék Toldi utcai épületének további korszerűsítése, hőszigetelése és munkakörnyezet javítását szolgáló fejlesztések. 
 
Várhatóan 2016. évben sor kerül a Kisvárdai Járásbíróság teljes körű felújításának előkészítésére is, míg a Vásárosnaményi Járásbíróságon tetőhéjazat csere valósulhat meg. 
 
Klenovics Róbert főosztályvezető helyettes a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a bíróságok országos szinten 8-8,5 milliárd forintot fordíthatnak épület beruházásokra, melyből egy- egy bírósági épület teljes rekonstrukciójára, valamint épületrészek felújítására kerül sor.
 
Az eseménnyel kapcsolatban tudósított:
Nyíregyháza, 2016. február 4.