Ismeretterjesztő előadás az EKOP projektekkel kapcsolatban Szombathelyen

2015. február 17-én a Vas Megyei Ügyvédi Kamaránál az Ügyvédnők Egyesülete meghívására dr. Bazsóné dr. Görög Anikó a Szombathelyi Járásbíróság megbízott elnöke ismeretterjesztő előadást tartott arról, hogy hogyan segíti az új bírósági informatikai rendszer az ügyvédek munkáját, kapcsolattartását a bírósággal, továbbá arról, hogy az új Ptk. hatálybalépése óta milyen tapasztalatokat szereztek a bírák.

Ismertette a Széchenyi Terv keretében megvalósított projekteket:

Az „E-Cég”, a „Csőd-Civil”, az „Üzenő”, az „Ügyfélkapcsolatok”, a „Levelező”, a „Hírvivő” projektek eredményeit, a megvalósult célokat és tájékoztatást adott arról, hogy az ügyintézési portál hol érhető el.

Ismertette az OBH elektronikus fejlesztéseinek eredményeit, a sikeres bevezetés érdekében tett lépéseket és a jövőre vonatkozó terveket.

Tájékoztatást adott az Elektronikus Fizetési és Elszámolási Rendszerről és a civil szervezetek nyilvántartásával kapcsolatban elért eredményekről.

Összegezte az új informatikai rendszer előnyeit.

Az előadás hozzájárult annak az alapvető alkotmányos elvárásnak a megvalósulásához, amely egyben a bíróságok kötelezettsége is, hogy munkájukat átlátható, megismerő módon végezzék és ezzel erősödjék a bíróságok munkájába vetett bizalom.

Szombathely, 2015. február 20.