Ismét Múzeumok Éjszakája a Veszprémi Törvényszéken

Idén második alkalommal csatlakozott a Veszprémi Törvényszék a Múzeumok Éjszakája országos programjához, amelyen 400 intézmény mintegy 2200 programmal várta az érdeklődőket. 
 
A törvényszék a Laczkó Dezső Múzeummal együttműködve fogadta a látogatókat 2016. június 25-én 9 órától éjjel 1 óráig. 
 
Az egykori várbörtön -3. szintjén kialakított állandó kiállítás – a Mindszenty József-emlékszoba, az "56 után a bitófák árnyékában" és a fogvatartottak életét, valamint a várbörtön történetét bemutató kiállítási egység, a „Bakonyi betyárok a pandúrok kezén” című tárlat, cellák, börtönkápolna, őrtorony, parancsnoki szoba, vizesblokk – mellett a látogatók megismerhették a törvényszék épületének történetét és megtekinthették a törvényszék tárgyalótermeit. Tájékoztatást kaptak a bíróság munkájáról, a bíróvá válás folyamatáról, a polgári és a büntető eljárások főbb szabályairól, a tanúk jogairól és kötelezettségeiről, a tanúgondozási feladatokról, a mediációról, a gyermekközpontú igazságszolgáltatásról és a bíróságot érintő, közérdeklődésre számot tartó, aktuális kérdésekről. A vendégek megtudhatták a talárviselés szabályait, valamint "elfoglalhatták" a bíró, az ügyész és az ügyvéd székét. 
 
Összesen 532 látogató vett részt a törvényszék által szervezett programon, amely létszám szemléletesen igazolja, hogy az állampolgárok nyitottak a bíróságok tevékenységének és munkájának megismerésére.