Joghallgatók látogattak munkaügyi tárgyalásokat a tavaszi szemeszterben Fővárosi Törvényszéki Közigazgatási és Munkaügyi Regionális Kollégiumnál

Az ELTE ÁJK hallgatói a 2015/16-os tanév második félévében is nagy számban látogattak munkaügyi tárgyalásokat a Fővárosi Törvényszéki Közigazgatási és Munkaügyi Regionális Kollégiumnál.
 
Az ELTE Munkajogi Tanszékével való együttműködés immár hagyományosnak mondható, hiszen az elmúlt években rendszeressé vált, hogy a munkajogi oktatás keretein belül a hallgatók számára kötelezővé tették egy bírósági tárgyalás látogatását.
 
A tanszék kérésére az FT KMRK ebben a félévben is segítséget nyújtott a diákoknak ahhoz, ahogy tanulmányuk szempontjából releváns tárgyalásokat hallgathassanak meg.
 
A résztvevők több mint 50 tárgyalás közül választhatták ki, hogy az első- vagy inkább másodfokú eljárásba kívánnak bepillantást nyerni. Az elkészített listákban tájékoztatást kaptak az ügyek tárgyáról is, így megjelölhették, hogy melyik téma érdekli őket a legjobban. Egy-egy alkalommal körülbelül 5-10 hallgató tett látogatást a regionális kollégiumnál.
 
Az eljáró bírók röviden ismertették a tárgyalt ügyeket, melyekkel kapcsolatban a diákok kérdezhettek.
 
Ebben a szemeszterben a Fővárosi Törvényszék Tölgyfa utcai épületét több mint 150 diák látogatta meg.
 
A tárgyalás látogatási gyakorlatot a tanszék és az FT KMRK is folytatni kívánja a jövőben.
 
Budapest, 2016. június 9.