Jogi fórum az Egri Törvényszéken

A Heves Megyei CIC az Egri Törvényszék közreműködésével jogi fórumot szervezett 2016. november hó 3. napján a civil szervezetek részére. A rendezvény apropója az volt, hogy közeleg a civil szervezetek 2017. március hó 15. napján esedékes változásbejegyzési kötelezettsége, továbbá a résztvevők a civil eljárások során alkalmazandó nyomtatványokkal kapcsolatos kérdéseikre is választ kaphattak.
A Fórumon Dr. Hajdúné dr. Ruzsics Gabriella Erzsébet, az Egri Törvényszék elnökhelyettese köszöntötte a megjelent érdeklődőket és nyitotta meg a rendezvényt. Elsőként a Heves Megyei Civil Információs Centrumot (CIC) működtető Egri Norma Közhasznú Alapítvány vezetője, Somogyi Mónika adott tájékoztatást a CIC ingyenes szolgáltatásairól, melyek között jogi, könyvelői, informatikai és pályázatírói tanácsadást lehet igénybe venni.
Őt követően dr. Weisz Norbert a CIC jogi tanácsadójaként beszélt a civil szervezetek létesítő okiratának szükséges módosításáról, az új Ptk-nak való megfeleltetés körében felmerülő gyakori kérdésekről. Hangsúlyozta, hogy a létesítő okiratok módosítására rendelkezésre álló határidő 2017. március hó 15. napja, az idő rövidsége miatt ezért érdemes minél előbb benyújtani a változásbejegyzés iránti kérelmet és mellékleteit. Végül a fórum résztvevői tehették fel kérdéseiket, melyekre dr. Szűts Veronika, dr. Törökné dr. Vincze Csilla és dr. Nagy Ildikó bírósági titkárok válaszoltak.
 
 
Eger, 2016. november 3.