Kapcsolat a civil szervezetekkel a Szolnoki Törvényszéken

2014. március 19. napján került megtartásra az V. Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Civil Konferencia Szolnokon.

A konferencián, amelyen a megye és a város vezetése is képviseltette magát, több magas színvonalú előadás hangzott el a civil szervezetek szerepével, azok hasznosságával, problémáival foglalkozva.

A konferenciára ebben az évben is meghívást kapott a Szolnoki Törvényszék és dr. Szegedi Zsolt bírósági titkár felkérést kapott előadás tartására.

A korábbi évekhez hasonlóan az előadás témáját, formáját is „szigorúan egyeztetve” határoztuk meg, kifejezetten kiemelve az új Polgári törvénykönyv civil szervezeteket érintő lényeges változásait, de érintve a kapcsolódó törvényeket is.

A szervezők utólag írásban is kifejezték köszönetüket a színvonalas előadásért. Jelezték, hogy már újabb igények is érkeztek hozzájuk hasonló előadások tartására.

A törvényszék vezetése – továbbra is meghatározott keretekben, egyeztetett módon – törekszik a célszerű együttműködésre, a civil szervezetek felé a törvényszék szerepéhez igazodó tájékoztatásra, nem csak előadás(ok), hanem honlapon megjelenő ismertetők útján is.
A civil szervezetekkel kapcsolattartástól hosszú távon a bírósági ügyintézés gyorsítását is reméljük a civil szervezetek, illetve képviselőik ismereteinek növelése által.

Szolnok, 2014. április 1.