Kerekasztal beszélgetés a jogi hivatásról az ELTEfeszten

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara 2014. október 10-én az „ELTEfeszt- interaktív pályaválasztó fesztivál” elnevezésű összegyetemi rendezvény keretében, „A jogi diplomán túl” címmel kerekasztal beszélgetést szervezett a jogi hivatások képviselőinek részvételével. 
 
A Kerekasztal beszélgetésen részt vett Dr. Fazekas Sándor, a Fővárosi Törvényszék elnöke, Dr. Fazekas Géza, a Legfőbb Ügyészség főosztályvezető-helyettes ügyésze, Dr. S. Szabó Péter, a Budapesti Ügyvédi Kamara titkára, Dr. Böröcz Helga Cecília közjegyző, és dr. Forman Tünde, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Nemzetközi Büntetőjogi és Emberi Jogi Együttműködési Főosztálya főosztályvezető-helyettese.
 
A beszélgetés moderátora dr. Báldy Péter, az ELTE ÁJK Jogi Továbbképző Intézetének igazgatóhelyettese volt.
 
A rendezvényen a meghívott előadók ismertették a jelenlévőkkel saját jogterületük munkájának jellegzetességeit, beszámoltak tanulmányaik és pályafutásuk során szerzett személyes élményeikről, többek között arról, hogyan esett a választásuk a különböző életpályák színes palettájából saját hivatásukra.
Dr. Fazekas Sándor a bírói hivatás szépségeiről és nehézségeiről, valamint a bírák feladatairól beszélt az érdeklődőknek.
 
A rendezvényen szó esett a fiatal jogászok számára nyitva álló karrierlehetőségekről, az egyes hivatások választásával rájuk váró kihívásokról, illetve az egyes munkahelyekre történő felvételi lehetőségekről is.
 
A kerekasztal beszélgetés során a jelenlévők sok hasznos információval gazdagodtak, mely segítségül és útmutatóul szolgál majd számukra a diploma megszerzését követő időszakra.
 
Budapest, 2014. október 14.