Kezdetét vette a bírósági fogalmazók és ügyvédjelöltek közös képzése a Kecskeméti Törvényszéken

A Kecskeméti Törvényszék elnöke, Dr. Bicskei Ferenc és a Bács-Kiskun Megyei Ügyvédi Kamara elnöke, Dr. Sulyok Miklós által ez év júliusában megkötött együttműködési megállapodás értelmében a 2014/2015-ös oktatási évtől kezdődően a megyében dolgozó ügyvédjelöltek is részt vehetnek a Kecskeméti Törvényszék által szervezett képzéssorozaton.

A Kecskeméti Törvényszék elnökhelyettese és oktatásfelelőse, Dr. Husek Dániel által koordinált képzéssorozat büntetőjogi tárgyú előadásokkal indult, melyre első ízben 2014. szeptember 16. napján került sor a törvényszék könyvtártermében. A Be. rendelkezéseit ismertető előadásokat Dr. Sárközy Szabolcs, a törvényszék büntető kollégiumának vezetője, Dr. Galgóczy Zoltán ügyvéd, a Bács-Kiskun Megyei Ügyvédi Kamara elnökségi tagja továbbá Dr. Mátyásné Dr. Polereczki Éva, Dr. Glück Zsuzsanna és Dr. Kökény Tímea kecskeméti járásbírósági bírák tartották.

Az előadások anyaga nagy mértékben támaszkodik a Kecskeméti Törvényszék bírái által – a Magyary-program keretében kidolgozott –  segédanyagra.

Az egyes előadásokat beszámolók követik, melyen az ügyvédjelöltek részvétele is kötelező, a vizsgát a törvényszék bíráiból és az ügyvédi kamara által delegált ügyvédből álló, 3 tagú bizottság előtt kell majd letenni.

A közjegyzőkkel kötött egyedi megállapodás alapján a közjegyzőjelöltek már korábban is bekapcsolódhattak a fogalmazóképzésbe, melyen ugyancsak részt vesznek a törvényszéken és a járásbíróságokon dolgozó jogvégzett ügyintézők is. Így az előadás-sorozaton összesen 22 fő képzésére kerül sor.

Kecskemét, 2014. szeptember 17.