Kiállítás a Győri Törvényszéken

Az Országos Bírósági Hivatal által meghirdetett Fókuszban a bíróság című fotópályázat díjazott képeit láthatja a győri közönség a Győri Törvényszék aulájában.

Dr. Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke kezdeményezésére kiírt, bárki számára nyitott pályázat célja a magyarországi bírósági épületek újszerű látásmóddal való kreatív bemutatása volt. Az amatőr fotósok részére meghirdetett pályázat négy kategóriája a bírósági épületek, épületrészletek, bírósági épületbelsők, termek, tárgyi környezet a bíróságon, illetve az életkép a bíróságon volt. A pályázatra 79 pályázó 357 képe érkezett, amelyből 2015. április 7-ig valamennyi kategória nyertes felvételei láthatók.

A vándorkiállításon a díjazottakon kívül a győri bírósági épületekről készült pályaművek és a Győri Törvényszék dolgozóinak fényképei is láthatóak. Külön paravánon látható a győri Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Jogi Kara által középiskolások számára kiírt „Jogod Van Hozzá! Emberi Jogok képekben” című pályázat nyertes művei. A pályázaton első helyezést ért el a győri Jedlik Ányos  Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Középiskola csapata (alkotók: Geréb Ábris, Kelemen István) - a tisztességes eljáráshoz való jog ábrázolásával. A pályaműhöz a diákok a Győri Törvényszék dísztermében készített fotókat használták fel.

A fotópályázathoz kapcsolódó vándorkiállítással egyidejűleg a bíróság Csizmadia Andor Jogi Szakkönyvtárában a Győri Törvényszék dolgozóinak alkotásai láthatóak. Ezek között festmények, természetfotók, gobleinek és keresztszemes kézimunkák, kézzel készült textil manó figurák, üvegfestéssel készült dísztárgyak találhatók.

Győr, 2015. március 30.