Kibővített büntető kollégiumi ülés a Szolnoki Törvényszéken

A Szolnoki Törvényszéken 2015. április 21-én összbírói értekezlet megtartására kerül sor. A jeles eseményt a törvényszéken széleskörű rendezvénysorozat előzi meg.

Ennek keretében 2015. április 14-én a Szolnoki Törvényszék Büntető Kollégiuma kibővített kollégiumi ülést tartott, amelyen díszvendégként vett részt Dr. Balla Lajos, a Debreceni Ítélőtábla elnöke, Dr. Szurdi Béla, a Debreceni Járásbíróság elnöke, Dr. Joó Attila, a Szegedi Törvényszék büntető kollégiumvezetője, Dr. Nagy Antal, a Debreceni Törvényszék büntető kollégiumvezetője, Gyurisné dr. Komlóssy Éva, a Szegedi Ítélőtábla tanácselnöke, valamint Dr. Fázsi László, a Nyíregyházi Törvényszék tanácselnöke.

A kollégiumi ülés célja az időszerűséget, az arányos munkaterhelést és minőségi ítélkezést szolgáló igazgatási módszereket magába foglaló ún. „debreceni modell” tartalmának, előnyeinek megismertetése, és szakmai konzultációs lehetőség biztosítása volt.

A kollégiumi ülés résztvevői Dr. Balla Lajos, Dr. Nagy Antal, Dr. Szurdi Béla, majd Dr. Joó Attila előadásait hallgatták meg. A délelőtt folyamán a bírák, bírósági titkárok és bírósági fogalmazók, míg délután a jegyzők, és irodai dolgozók ismerkedtek meg az új modellel.

Szolnok, 2015. április 16.