"Kirabolták a törvényszéket!"- Igen, így történt, de 1931-ben!

Többek között erről is hallhatnak azok, akik ellátogatnak a Zalaegerszegi Törvényszékre a Múzeumok Éjszakáján. A 2016. június 25-i programról a zalaegerszegi Göcseji Múzeum Kisfaludi termében tartottak sajtótájékoztatót 2016. július 22-én a részt vevő szervezetek.
 
A 2016-os nyitott éjszakán a Göcseji Múzeum, a Falumúzeum, a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár, Zala Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet és Zalaegerszegi Törvényszék is kínál  programokat.
 
Az országos rendezvénysorozat tematikája idén a „Helyi hősök, felfedezők”; ezért ebben az évben a Göcseji Múzeum a helyi értékek feltárására, bemutatására, népszerűsítésére törekszik.
 
Sajtótájékoztató a Múzeumok Éjszakájáról
 
 
A Göcseji Múzeum és Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár programjain túl a Zalaegerszegi Törvényszék is megnyitja kapuit a látogatók előtt. 18:30-kor dr. Csejtei Péter, a Zalaegerszegi Törvényszék bírájának festményeiből nyílik tárlat, majd 19 órától  dr. Sorok Norbert, a törvényszék elnöke „Történelmi sétát” vezet, amely során a látogatók megtudhatják hol járt Deák Ferenc, megismerkedhetnek a törvényszék muzeális dokumentumaival, beleshetnek az elnök dolgozószobájába, hallhatnak a legutolsó zalai kivégzésről, de kiderül az is, hogy miként rabolták ki a törvényszéket a XX. század első felében. A nyitott ”napot” 21:15-tól „Mediterrán zenés est” zárja a törvényszék dísztermében – tájékoztatta a sajtót  Balog Eszter , a bíróság sajtótitkára.
A rendezvény alatt a börtön rabszállítójával lehet „utazni”, s az utasok a rabok által sütött „börtönpogácsát” is megkóstolhatják - mondta Szépné Tóth Györgyi a Zala Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet sajtóreferense.
 
 
A törvényszék program itt,
a teljes program itt érhető el!
 
 
Zalaegerszeg, 2016. június 22.