Kitüntették a kiskunhalasi lövöldözőt lefegyverző bírósági dolgozókat

A bíróság gondnoka több emberéletet mentett meg azzal, hogy lefegyverezte azt az ámokfutót, aki március 16-án akart a kiskunhalasi főügyészre támadni egy gépfegyverrel. A támadót a bírósági épületben dolgozó Madácsi Károly fegyverezte le, akinek munkatársai segítettek. Március 18-án többedmagával kitüntetés vehetett át, amelyet Bicskei Ferenc, a Kecskeméti Törvényszék elnöke adott át.
 
A „Bács-Kiskun megye Igazságszolgáltatásáért” emlékérmeket kiemelkedő bátorságukért Madácsi Károly, a Kiskunhalasi Járásbíróság munkatársa, Mohai Gábor, biztonsági őr, Letavecz Gábor, a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Kiskunmajsai Rendőrs főtörzsőrmestere, valamint Kertész Norbert, a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság hivatásos állományú munkatársa vehette át.
 
A hősiesen helytálló kollégákat március 21-én elismerésben részesítette az ORFK is. Papp Károly rendőr altábornagy, országos rendőrfőkapitány nevében dr. Takács Tibor rendőr vezérőrnagy, bűnügyi országos rendőrfőkapitány-helyettes az erőszakos cselekmény felszámolása során nyújtott kiemelkedő szakmai munkájuk elismeréseként főkapitányi jutalomban részesítette őket. Az átadáson részt vett dr. Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke is.
 
 
 
Budapest, 2016. március 21.