Konferencia "A csőd – és felszámolási eljárások büntető – és gazdasági jogi témakörében felmerülő problémákról” címmel

2013. szeptember 19. napján az Országos Bírósági Hivatal és a Szervezett Gazdasági Bűnözés Elleni Hatékonyabb Fellépésért Egyesület közös szervezésében kerül sor „A csőd – és felszámolási eljárások büntető – és gazdasági jogi témakörében felmerülő problémákról” megnevezésű konferencia megrendezésére. A jogászi hivatásrendek együttműködésének stratégiai céljára figyelemmel a rendezvényen a gazdasági büntető és felszámolási ügyekben eljáró bírák mellett ügyészek, nyomozók, felszámoló biztosok, valamint részben ügyvédek is részt vesznek.
 
A szakmai konferencia fővédnöke az Egyesület elnöke, Dr. Tóth Éva nyugalmazott kúriai bíró, ítélőtáblai tanácselnök. A rendezvényen előadást tart Dr. Csőke Andrea kúriai bíró, Dr. Zámbó Ágnes a Pécsi Törvényszék kollégiumvezetője, Dr. Sors László a NAV bűnügyi elnökhelyettese, Dr. Balla Lajos a Debreceni Ítélőtábla elnöke, Somogyi Ferenc a Felszámolók és Vagyonfelügyelők Országos Egyesületének elnöke és a Transparency International egy munkatársa.
 
A rendezvény helyszíne az Országos Bírósági Hivatal aulája (1055 Budapest, Szalay u. 16.). A sajtó képviselői a rendezvényről bővebben a 487-67-00 telefonszámon érdeklődhetnek.