"Közösségi szolgálat a bűnmegelőzés jegyében" a "Nyitott Bíróság" program részeként Miskolcon

 
Az Országos Bírósági Hivatal által támogatott és a Miskolci Törvényszéken évek óta nagy sikerrel szervezett "Nyitott Bíróság" program keretében 2016. november 02. napján ismét több miskolci középiskola diákja tett látogatást a Miskolci Törvényszék és a Miskolci Járásbíróság tárgyalásain. 
 
Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata 2015/2016-os tanévben indította el a "Közösségi szolgálat a bűnmegelőzés jegyében" programot, melyre miskolci középiskolások jelentkezhettek.  Az önkormányzat által – iskolaidőn kívül – szervezett események során a fiatalok drogprevenciós, bűnmegelőzési és konfliktuskezelési képzéseken vesznek részt.
A program részeként Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata 2016. év elején csatlakozott a „Nyitott Bíróság"  programhoz, mely keretében a Miskolci Törvényszék biztosítja annak lehetőségét, hogy a bűnmegelőzési kortársképzésben  résztvevő hallgatók a büntető tárgyalások látogatása útján gyakorlati aspektusból is megismerkedhessenek az igazságszolgáltatással. 
 
Tekintettel arra, hogy a Miskolci Törvényszék által szervezett tárgyalás-látogatások a tavaszi iskolai szünetben nagy érdeklődésre tartottak számot, a diákok az idei tanév őszi szünetében, immáron második alkalommal  vettek részt a Miskolci Törvényszéken és a Miskolci Járásbíróságon tartott tárgyalásokon. 
 
Miskolc, 2016. november 2.