Közvetítői „road-show” Baranyában

A Pécsi Törvényék 2015 évben országosan kimagasló eredményt ért el a bírósági közvetítés terén, mind a megindult közvetítői ügyek, mind a lefolytatott eljárások száma vonatkozásában.
  
A kiváló munka elismerése, és a további eredményes együttműködés érdekében, dr. Sámik Beáta Andrea, a Pécsi Törvényszék elnöke által kijelölt, bírósági közvetítés helyi koordinátora, dr. Exner Zoltán, dr. Bori Beáta, dr. Horn Ildikó kijelölt bírsági közvetítőkkel együtt, a törvényszék illetékességi területéhez tartozó valamennyi Járásbíróságot és a Pécsi Közigazgatási - és Munkaügyi Bíróságot felkeresi.  
 
A Komlói Járásbíróságon 2016. április 15. napján, a Pécsi Járásbíróságon - a KMB részvételével - április 22. napján, bírák, bírósági titkárok, fogalmazók, tisztviselők aktív részvételével megtartott konzultációkon szó esett, többek között a peres eljárás és a bírósági közvetítés párhuzamosságáról, a már így is jelentős ügyszám mellett, az ajánlható, és az elrendelhető kötelező bírósági közvetés száma növelésének lehetőségeiről.
 
A koordinátor asszony a további célok között vázolta, a Pécsi Törvényszék által, bírósági közvetítés fejlesztését célzó regionális konferencia megszervezése érdekében, az Országos Bírósági Hivatalnak benyújtott pályázat részleteit, bízva annak kedvező elbírálásában. 
Május 13-án a Siklósi Járásbíróságon folytatódik és a május 20-án a Szigetvári Járásbíróságon zárul a „road- show”. /A Mohácsi Járásbíróság bírái ítélkezési tevékenységük részbeni megtartása mellett, a Szigetvári és Komlói Járásbíróságon dolgoznak kirendeléssel. /
 
Pécs, 2016. április 25.