Külső kapcsolatok erősítése Kazincbarcikán

2015. február 27-én a Kazincbarcikai Járásbíróság elnökének kezdeményezésére a Kazincbarcikai Járásbíróság bírái, illetőleg szabálysértési ügyszakban tevékenykedő titkárai, a Kazincbarcikai Járási Ügyészség, a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság, valamint az Edelényi Rendőrkapitányság vezetőinek részvételével szakmai tanácskozást tartottak.
 
A tanácskozás célja a bíróság külső kapcsolatainak erősítése, a társszervekkel való együttműködés javítása, ezen keresztül a hatékony ítélkezés elősegítése volt.
 
A társszervekkel való együttműködés erősítése a Kazincbarcikai Járásbíróság elnökének és elnökhelyettesének pályázatában is célkitűzésként szerepelt, ugyanakkor a bírák, titkárok és a társszervek vezetőinek részéről is igény mutatkozott egy szakmai jellegű megbeszélés létrehozására.
 
A tanácskozáson résztvevők kötetlen, jó hangulatú beszélgetés keretében vitatták meg a polgári jog területén a megelőző távoltartás elrendelésével kapcsolatos együttműködést igénylő feladatokat.
 
A büntető jog és szabálysértési jog területén a nyomozati szaktól, a tárgyalási szakkal bezárólag a közös együttműködés során felmerülő szinte valamennyi problémát megvitatták, kiértékelték és számba vették a hatékonyabb együttműködés törvényes kereteken belül megvalósítható lehetőségeit, formáit. 
 
A résztvevők egyetértettek abban, hogy a tanácskozást évente legalább egy alkalommal rendszeresítik.
 
Miskolc, 2015. március 6.