Magas szintű elismerés az OBH mintaprojektjének

                                    

2015. május 5-én az OBH által a Svájci Hozzájárulási Programból finanszírozott „Biztonságnövelő” (SH 9/2/2) projekt eredményeit tekintette meg a Fővárosi Törvényszéken Marie-Gabrielle Ineichen-Fleisch államtitkár asszony, a Svájci Hozzájárulások Program első embere, Jean-Francois Paroz, Svájc magyarországi nagykövete és Max Schnellmann, a Svájci Hozzájárulás Hivatal magyarországi vezetője.

A svájci delegációt magyar részről a rendezvény házigazdája, dr. Fazekas Sándor, a Fővárosi Törvényszék elnöke, dr. Gyarmathy Judit, az OBH elnökhelyettese, és Zsigmondné dr. Vitályos Eszter, a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára fogadta.

A többoldalú megbeszéléseken áttekintették a svájci hozzájárulási program eddigi eredményeit, az együttműködés aktuális kérdéseit, ezek után a svájci delegáció megismerkedett az OBH által megvalósított „Biztonságnövelő” projekt előrehaladásával.
Ineichen-Fleisch államtitkár asszony elégedettségének fejezte ki a projekt előrehaladásának és eredményeinek ismertetése után, kihangsúlyozva, hogy a svájci fél számára kiemelten fontos a projektek eredményes megvalósítása, egyben megköszönte az OBH, és a közreműködő szervezetek munkáját.

A delegáció éles üzem közben tekintette meg az OBH által a projekthez kapcsolódóan kifejlesztett informatikai alkalmazások, valamint a Fővárosi Törvényszéken telepített, a projekt keretében beszerzett beléptető kapu, röntgensugaras átvizsgáló berendezés, és kézi fémdetektoros eszköz működését.

A „Biztonságnövelő” projektben az OBH országosan összesen 104 db beléptető kaput, 45 db csomagátvizsgáló berendezést, 150 db kézi fémkereső készüléket, továbbá több mint 1000 munkaállomást és közel 200 aktív hálózati eszközt helyez üzembe, 4.972.794 svájci frank értékben, amellyel mind a bíróságok fizikai-, mind pedig az informatikai biztonságát sikerült jelentősen emelni a Svájci Hozzájárulás program segítségével.

A projekt a Svájci-Magyar Együttműködési Program társfinanszírozásában valósul meg.

Bővebb információ:
http://www.birosag.hu/eu-projektek/svajci-hozzajarulas
www.svajcihozzajarulas.hu
http://www.swiss-contribution.hu

Budapest, 2015. május 6.

További képek az eseményről >>>