A Magyar Vöröskereszt Baranya Megyei Szervezetének Pécsi Törvényszéki Alapszervezetének tisztújító alakuló ülése

A Magyar Vöröskereszt Baranya Megyei Szervezetének Pécsi Törvényszéki Alapszervezete 2014. március 21. napján tartotta tisztújító alakuló ülését a Pécsi Törvényszéken. A tagok, a nyugdíjba vonulása miatt lemondó alapszervezeti titkárnak megköszönve eddigi áldozatos munkáját, az alapszervezet új titkárának megválasztását követően az egyéb, korábbi tisztségviselőket megerősítették tisztségeikben.

Az alapszervezet immár 4 éves, mozgalmas múltra tekint vissza, melynek keretében évi két alkalommal véradást, családi Egészség és Sportnapot szervezett a Pécsi Törvényszéken. A családi programok keretében, ügyszakok között zajló, kispályás labdarúgó bajnokság került megrendezésre, a dolgozók gyermekei pedig, ügyességi versenyeken mérhették össze képességeiket. Már az idei évben is lezajlott egy véradás, igen magas számú véradó részvételével.

Az alapszervezet tagjaiból megalakult az Elsősegélynyújtó Csoport is, mely munkaidőben, az épület minden szintjén ügyeletet lát el a kollégák és az ügyfelek segítésére. E feladatok ellátásához, a törvényszék több dolgozója részt vett egy - a Baranya Megyei Kórház orvosainak közreműködésével szervezett - az újraélesztési és elsősegélynyújtó technikákat oktató rövid tanfolyamon.

A megújult alapszervezet tagjai a jövőre nézve is célul tűzték ki a szervezet alapeszméivel azonosulva, az egészséges életmód és segítségnyújtás jegyében minél több színes program, esemény, akció megszervezését.

Ennek keretében, az egészséges életmód népszerűsítésére a közeljövőben, kirándulást szerveznek a Mecsek egyik közkedvelt kiránduló helyére.

A tagfelvétel folyamatos, szeretettel várjuk minden kolléga jelentkezését, aki szívesen és tevékenyen tenne azért, hogy a szervezet a céljait meg tudja valósítani. A jelentkezéseket írásban, Kónya Krisztina az alapszervezet titkára részére, a konyak@pecsit.birosag.hu e-mail címre kell megküldeni.

A meghívó itt elérhető.