A mai napon kezdődik a 'Bírósági Sportnapok' a Magyar Bírói Egyesület és az Országos Bírósági Hivatal közös szervezésében

A háromnapos rendezvényt a gödöllői Szent István Egyetem területén tartják. Az OBH-t három versenyző képviseli: Magyar Viktória és dr. Novák János az asztalitenisz, Szádvári László pedig a sakk bajnokságon indul.

Az alábbiakban Magyar Viktóriát és Szádvári Lászlót mutatjuk be.

Magyar Viktória 1986 óta dolgozik igazságügyi alkalmazottként. Az Igazságügyi Minisztérium volt az első munkahelye, majd az Országos Igazságszolgáltatási Tanács Hivatalához került. Jelenleg az Országos Bírósági Hivatal Sajtó és Kommunikációs Osztályán tisztviselőként dolgozik. Magánemberként egy 11 éves fiú, Balázs édesanyja.

-    Régi szenvedélye az asztalitenisz?
-    Több mint 25 éve játszom. Az első munkahelyemen, az akkori Igazságyügyi Minisztériumban kezdtem el ütögetni az igazságügyi sportklubban. Ez 1987-ben volt. Számos kerületi és fővárosi versenyen indultam a férfi csapat tagjaként, majd a 2011/12-es szezonban megpróbáloztam a női NB I ”B”-vel is. 2012-ben pedig részt vettem a KIM által szervezett minisztériumi sportnapon, amelyen egyéniben első helyezést értem el.
-    Ehhez gondolom sok edzésre volt szükség?
-    Természetesen, abban az időben minden nap gyakoroltam. Mára ez sajnos heti egy alkalomra csökkent.
-    Mégis reményekkel telve vág neki a Bírósági Sportnapnak. Van már tapasztalata? Részt vett korábban is ezeken az eseményeken?
-    Igen, ez lesz a negyedik alkalom, hogy benevezek. Számunkra ez már egy családi program. Én játszom, a fiam és a párom pedig szurkol.
-    Hogy sikerültek az előző versenyek?
-    Egyéniben van egy 4. és két 3. helyezésem, vegyes párosban pedig - Dr. Novák Jánossal - egyszer sikerült megszereznünk az első helyet, egyszer pedig másodikak lettünk.
-    Most is indul egyesben és vegyes párosban is?
-    Igen, és most is Dr. Novák János lesz a partnerem.

Szádvári László június közepén került az Országos Bírósági Hivatalhoz. A Statisztikai Adatgyűjtő és Elemző Osztályt erősíti. A korábban matematika tanárként dolgozó fiatalember feladata a statisztikai adatok elemzése.

-    Mióta sakkozik?
-    Az általános iskola 3. osztályában kezdtem sakkozni, a következő 3 évben pedig már megyei versenyeket nyertem. Hatodik osztályos koromtól kis szünet következett, beleszerettem ugyanis a kosárlabdába. Ezt követően egyetemistaként kerültem újra szorosabb kapcsolatba a sakkal, egyfelől kollégiumi bajnokságokat szerveztem, másfelől újra versenyezni kezdtem, és amatőr bajnok lettem. Utána sakkedzőként is kipróbáltam magam egy iskolában. Az egyik tanítványom a korosztályában az ország 10 legjobbja közé küzdőtte be magát. Nagyon büszke vagyok rá!
-    És Ön még aktívan játszik?
-    Nem, mostanra már csak hobbi maradt. Az intenzív fejlődéshez sokkal több mérkőzést kellene néznem, és készítenem kellene egy saját adatbázist.
-    Ez azt jelenti, hogy – szakmájából adódóan - jelenleg inkább csak az adatokkal „sakkozik”?
-    Igen, valahogy úgy. A logikus, rendszerszemléletű gondolkodás a sakkhoz és a foglalkozásomhoz is elengedhetetlen.
-    Először indul a Bírósági Sportnapon?
-    Igen, ráadásul újonc vagyok. Így egyelőre még az ellenfeleket sem ismerem. De bízom a sikerben, és a titkos „fegyveremben”.

A Gödöllői Szent István Egyetemen tartandó sportnapra nem csak a sportolókat, hanem szurkolókat is várunk, támogassuk a versenyző munkatársainkat!