Mediációs workshop a Szegedi Törvényszéken

Az Országos Bírósági Hivatal Elnöke által kiírt, a „Bírósági közvetítés fejlesztését célzó regionális rendezvények támogatása” elnevezésű pályázat eredményeként megvalósult regionális mediációs szakmai nap folytatásaként 2015. október 21-én mediációs workshopot tartott a Szegedi Törvényszék.
 
A programot Rózsáné dr. Markó Zsuzsanna, a Szegedi Törvényszék elnökhelyettese nyitotta meg, melyet a bírósági közvetítés témakörével kapcsolatos előadások és konzultációk követtek. Pálkúti Adrienne, klinikai szakpszichológus és gyermekterapeuta a bírósági közvetítőkre az eljárás során háruló mentális teherről és annak feldolgozási módszereiről beszélt, majd a mediátorok személyes tapasztalatai alapján gyakran felmerülő problémákkal és azok megoldási lehetőségeivel kapcsolatban szakmai konzultáció valósult meg.
 
Az egész napos program délutáni periódusa során Pálkúti Adrienne a bírósági közvetítők részére az ügyfelekkel történő kommunikáció terén nyújtható pszichológia módszertani segítség formáit elemezte, majd ugyanezen témakörben kerekasztal-beszélgetést tartottak az előadás résztvevői.
 
A workshop megvalósítására – a regionális szakmai naphoz hasonlóan – az Országos Bírósági Hivatal elnöke által nyújtott 250.000,- forint vissza nem térítendő támogatásból nyílt lehetőség.
 
Szeged, 2015. október 28. 
 
További képekért kattintson ide.