Megtartotta első teljes ülését az Alföldi Közigazgatási és Munkaügyi Regionális Kollégium

Az Alföldi Közigazgatási és Munkaügyi Regionális Kollégium közel 70 közigazgatási és munkaügyi pereket tárgyaló bíró részvételével 2013. október 11-én tartotta első teljes kollégiumi ülését a Szegedi Törvényszéken.

A regionális kollégium létrehozásának, működésének a célja, hogy a régióban azaz Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Békés és Csongrád Megyében biztosítsa az ítélkezés egységességét és az ítélkező munka színvonalának az emelését a közigazgatási és munkaügyi ügyek elbírálása során. E célok elérése érdekében a szakmai testület aktuális kérdéseket vitatott meg: A Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal társadalombiztosítási perekbe való beavatkozásának eljárásjogi kérdéseit, a közigazgatási határozatok végrehajtása felfüggesztésének jogalkalmazási kérdéseit, illetve a közúti közlekedés során kiszabott közigazgatási bírságolással kapcsolatos vitás kérdéseket.

A kollégium véleményt nyilvánított a kollégiumvezető-helyettesi tisztségre pályázatot benyújtó bírák – dr. Dobó Viola a Gyulai Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság bírája és dr. Figula Ildikó a Debreceni Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság elnöke – pályázatáról. A kollégium döntött ideiglenes ügyrendjének módosításáról, illetve elfogadta a teljes kollégium, valamint a közigazgatási és munkaügyi szakágak 2014. évi munkatervét. A kollégium 2014-ben két teljes és két részkollégiumi ülést tart, a soron következő szakmai rendezvényre jövő márciusban kerül sor ugyancsak Szegeden.

Szeged, 2013. október 11. napján