,,Miénk itt a kép” címmel kiállítás Zalaegerszegen

A „Nyitott bíróság” program részeként 2015. december 14-én  nyílt meg a Nagykanizsai Járásbíróságon dr.  Csejtei Péter bíró festményeinek kiállítása.

 A,,Miénk itt a kép” címmel rendezett  kiállítást Tóth Nándor, Nagykanizsa város alpolgármestere és dr. Sorok Norbert, a Zalaegerszegi Törvényszék elnöke nyitotta meg a szép számmal összegyűlt  érdeklődő előtt.

„Pici gyerekként csodáltam apám, ahogy lerajzolt nekem bármit, amire megkértem. Mikor megunta, rávett, hogy próbáljam meg én is: fog ez menni, csak gyakorolni kell. És én szót fogadtam.” - írja a kezdetekről dr. Csejtei Péter, aki többek között a klasszikus műveket gondol újra:  „A képeim többnyire másolatok a nekem tetsző ,,igazi” festményekről, vagy fénykép alapján készülnek, kisebb-nagyobb változtatásokkal, kiegészítésekkel. Leginkább tanulmányoknak nevezném őket. A kedvenc módszerem az, amikor egy híres festmény fő alakjába belefestem kedves barátomat, családtagomat, vagy a kép leendő tulajdonosának gyermekét, illetőleg újabban az, amikor több fotó segítségével áll össze a fejemben az én képem.”

A kiállítás megtekinthető 2016. január 8-ig, hétköznapokon 8:00 és 17:30 óra között a járásbíróság épületében  (Nagykanizsa, Erzsébet tér 7. szám).

A Zalaegerszegi Törvényszék tervei között szerepel, hogy kiállítást a Múzeumok éjszakáján Zalaegerszegen is bemutatja meg a nagyközönségnek.

Zalaegerszeg, 2015. december 21.