Miskolci konferencia a közigazgatási perrendtartás koncepciójáról

Az Észak-magyarországi, valamint a Közép-magyarországi Közigazgatási és Munkaügyi Regionális Kollégium szervezésében „A közigazgatási perrendtartás koncepciója” elnevezésű konferenciasorozat harmadik állomása  2015. október 1-jén a Miskolci Akadémiai Bizottság épületében került megrendezésre.
A konferencia résztvevőit köszöntette az önálló közigazgatási perrendtartás kodifikációjával összefüggő feladatok ellátásával megbízott OBH munkacsoport elnöke, dr. Demjén Péter regionális kollégiumvezető, valamint dr. Stefancsik Márta Anna regionális kollégiumvezető.
 
A konferencián előadást tartott dr. Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke, aki a koncepció kapcsán megfogalmazható jogalkalmazói, illetve igazgatási szempontokat ismertette a hallgatósággal. Dr. Trócsányi László igazságügyi miniszter a közigazgatási perjogi kodifikáció irányairól tartott előadást, míg dr. Varga Zs. András alkotmánybíró „Közigazgatási per a kontrollmechanizmusok között” címmel tartotta meg előadását. Dr. Barabás Gergely bíró, az ELTE Állam- és Jogtudományi Karának egyetemi tanársegéde a változó bírói hivatalról a közigazgatási perrendtartásban, valamint a közigazgatási kárfelelősségről és a közigazgatási szerződések egyes perjogi problémáiról tartott előadást.
 
Délután kerekasztal-beszélgetésre került sor, melyen részt vett dr. Balogh Zsolt kúriai bíró és dr. Füzi-Rozsnyai Krisztina miniszteri biztos is. A kerekasztal-beszélgetést dr. Sperka Kálmán kúriai tanácselnök moderálta. 
A színvonalas előadások, valamint az érdekfeszítő kerekasztal-beszélgetés a közigazgatási perrendtartás koncepciójával összefüggő kérdések megtárgyalásával segítette elő a több mint száz fős bíró kollégából és közigazgatási szervek vezetőiből álló hallgatóság számára a kodifikáció jelenlegi szakaszában felmerülő szakmai kérdések, álláspontok megismerését.
 
Miskolc, 2015. október 6.