Mohácsi pályázat a „Nyitott Bíróságok” program keretén belül

A Mohácsi Járásbíróság a 2014/2015-ös tanévben, hagyományteremtő célzattal pályázatot hirdetett a Nyitott Bíróság programban résztvevő középiskolák diákjai számára „benyomásaim a bíróságon” címmel.
 
A pályázat fő témái a programsorozat keretében zajlott iskolai rendezvények – előadások, perszimuláció, börtönlátogatás, tárgyalás-látogatás, bíró-ügyész-ügyvéd, mint az igazságszolgáltatás résztvevői – voltak, rajz, festmény, montázs/kollázs, plakát;  digitális fotó; vers/novella kategóriákban, azonban ezektől eltérő, kreatív megoldásokkal is pályázhattak a diákok.
 
A pályázatra öt kategóriában, 23 pályamű érkezett a mohácsi Kisfaludy Károly Gimnáziumból és a Radnóti Miklós Szakképző Iskolából.
 
2015. június 10-én, a Mohácsi Járásbíróságon, ünnepélyes keretek között öt kategóriában első díjat, és egy külön díjat adott át a járásbíróság megbízott elnöke dr. Sámik Beáta Andrea és dr. Schwalm Andrea járásbírósági titkár.
 
A pályázók alkotásait a nagyközönség számára is látható kiállításon tették közszemlére a Mohácsi Járásbíróság épületében, valamint valamennyi pályázó oklevél és tárgyjutalomban részesült. 
 
Pécs, 2015. június 22.