Munka és diákjog a Székesfehérvári Törvényszék Nyitott bírósági programján

A nyári munkavállalásra és a továbbtanulásra készülő középiskolai diákok szerezhettek hasznos ismereteket az elmúlt héten a Székesfehérvári Törvényszék Nyitott Bírósági programjának újabb rendezvényén. 
A Törvényszék együttműködve a Dél-dunántúli Közigazgatási és Munkaügyi Regionális Kollégiummal, aktuális munkajogi és diákjogi (közigazgatás) témában kért fel előadókat.
 
Dr. Sipos Balázs a regionális kollégium vezető-helyettese a bírósági szervezetről, ezen belül is a közigazgatási és munkaügyi bíróságok speciális szerepéről tartott előadást. Dr. Vörös Viktor a Kaposvári Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság bírósági titkára a diákokat érintő munkajogi tudnivalókról adott tájékoztatást, így arról, hogy milyen tartalmúnak kell lenni egy munkaszerződésnek, milyen alapvető jogai és kötelezettségei vannak a diákoknak, majd pedig a fiatal munkavállalóknak a munka világában.
 
Dr. Zlatics Judit, a Pécsi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság bírósági titkára pedig az egyetemi, főiskolai hallgatókat megillető diákjogokkal, jogorvoslati fórumokkal ismertette meg a tanulókat. A törvényszék dísztermében a székesfehérvári Belvárosi I. István Középiskola Hunyadi Mátyás Tagintézménye és a Kodolányi János Középiskola közel 100 diákja hallgatta érdeklődéssel a regionális kollégium fiatal szakembereit.
 
A Fehérvár Tv-nek az eseményről készült híradását itt tekintheti meg (12:29-nél)
 
Székesfehérvár, 2015. április 22.