Munkajogról diákoknak - „nyitott bíróság” program a Kaposvári Törvényszéken

A Kaposvári Törvényszék által szervezett Nyitott Bírósági programsorozatba bekapcsolódott a Dél-dunántúli Közigazgatási és Munkaügyi Regionális Kollégium is.

A regionális kollégium által tervezett programsorozat első állomásaként Kaposváron, a Római Katolikus Gimnázium 11. évfolyamos diákjainak tartott prezentációs tájékoztatást alapvető munkajogi és közigazgatási jogi ismeretekből. A diákok a bíróság egy olyan szervezetével ismerkedhettek meg közelebbről, amely őket közvetlenül is érintő kérdésekkel foglalkozik, hiszen az iskolapadot elhagyva előbb vagy utóbb a munka világában találják magukat. A prezentáció segítséget nyújtott többek között olyan, a diákokat széles körben érintő kérdések megválaszolásában, mint a diákmunka vállalása, ismertetőt hallhattak egyes hatósági eljárásokról, azok folyamatáról (jogosítványszerzés, nyelvvizsgázás)

A regionális kollégium tervei szerint a régióhoz tartozó Pécsi, Szekszárdi és Székesfehérvári Törvényszékekkel együttműködve még az ősz folyamán hasonló témájú tájékoztatók megtartására fog sor kerülni a régióhoz tartozó többi bíróságon is.

Kaposvár, 2014. szeptember 24.