Munkaügyi nyitott bíróság az iskolatelevízióban, Pécsett

A Baranya megyében található Bóly városban a Montenuovo Nándor Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium fennállásának 15 éves évfordulója alkalmából – 2015. február 26-án megrendezett „Montenuovo-napok” részeként – dr. Sipos Balázs, a Pécsi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság megbízott elnöke és két bírósági titkára - Czinkné dr.Arató Zita és dr.Zlatics Judit - tartott előadásokat a nyitott bíróság program keretében.

Dr. Sipos Balázs előadása a magyar igazságszolgáltatás rendszeréről, a közigazgatási és munkaügyi bíróságokról, a bíráskodásról és a bíróvá válás feltételeiről szólt.

Ezt követően a bírósági titkárok – jogesetekkel szemléltetve – a diákmunka és a fiatal munkavállalókra vonatkozó jogszabályokat, valamint a diák és hallgatói jogokat,  kötelezettségeket, jogorvoslati lehetőségeket ismertették.

Az előadások nagy sikerére való tekintettel, dr. Sipos Balázs megbízott elnökkel – a diákok munkavállalásával kapcsolatos jogszabályokról – interjút készített a középiskolában működő iskolatelevízió.

Pécs, 2015. február 27.