Nagyszabású rendezvénnyel készülnek Jász-Nagykun-Szolnok Megye Bíróságai a Polgári Igazságszolgáltatás Európai Napjára

Nagyszabású rendezvénnyel készülnek Jász-Nagykun-Szolnok Megye bíróságai a Polgári Igazságszolgáltatás Európai Napjára. Az Európai Tanács Miniszteri Bizottságának döntése alapján Európa-szerte, minden év októberében rendezik meg a Polgári Igazságszolgáltatás Európai Napját, melynek célja, hogy az állampolgárok betekintést nyerhessenek az igazságszolgáltatás működésébe. Jász-Nagykun-Szolnok Megye bíróságai, ebből az alkalomból 2016. október 28-án, a társszervekkel  együttműködve, több helyszínen nagyszabású rendezvénnyel készülnek, melyen a megye számos középiskolája, és várhatóan közel 1500 középiskolás diákja vesz majd részt. 
 
A Szolnoki Törvényszék és a Szolnoki Járásbíróság a Szolnoki Szolgáltatási Szakképzési Centrum Martfűn működő Damjanich János Szakképző Iskolája, Gimnáziuma és Kollégiuma, valamint a  tiszaföldvári Hajnóczy József Gimnázium, Humán Szakközépiskola és Kollégium, a Jászberényi Járásbíróság a helyi Lehel Vezér Gimnázium, a Karcagi Járásbíróság a Karcagi Nagykun Református Gimnázium, és a szintén karcagi Szentannai Sámuel Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium, a Mezőtúri Járásbíróság a Mezőtúri Református Gimnázium, míg a Tiszafüredi Járásbíróság a helyi Kossuth Lajos Gimnázium, Szakképző Iskola, Általános Iskola, Pedagógiai Szakszolgálat és Kollégium diákjai számára készül programokkal. 
 
A rendezvények helyszíne Martfűn, Tiszaföldváron, Mezőtúron és Tiszafüreden a középiskola, Karcagon a Déryné Kulturális, Turisztikai, Sport Központ és Könyvtár, míg Jászberényben a járásbíróság épülete. A programok jellemzően a reggeli órákban kezdődnek. A programok  helyszínekre lebontott tervezett tematikájáról az érintett bíróságok elnöki irodái, illetőleg a Szolnoki Törvényszék Sajtócsoportja is részletes tájékoztatást tud nyújtani.
 
Szolnok, 2016. október 17.