Német bírák látogatása a Szombathelyi Törvényszéken

November 27-én a Chemniczi Tartományi Bíróság hét fős delegációja tett látogatást a Szombathelyi Törvényszéken. A törvényszék és a tartományi bíróság kapcsolata már több mint egy évtizede áll fenn. A partnerkapcsolat keretében magyar, illetve német bírák rendszeresen „hospitálnak” a partnerbíróságon.

A német vendégeket a Szombathelyi Törvényszék megbízott elnöke tájékoztatta az igazságügyi reformról, a magyar igazságszolgáltatási rendszerről és a Vas megyei bíróságok munkájáról, szervezeti felépítéséről, ügyforgalmáról.

A tájékoztatást követően a német vendégek megtekintették a bíróság épületét. Különös érdeklődés övezte a törvényszék inpozáns nagytermét, a tavaly kialakított ügyfélcentrumot, illetve a kialakítás alatt álló tanúváró, gyermekmeghallgató szoba és mediációs terem helyiségegyüttest. A kötetlen beszélgetés során a vendégek tájékoztatást adtak a német közvetítői eljárás menetéről, illetve a polgári peres ügyekben a tárgyalás megkezdését megelőző egyeztetésről.

A két bíróság képviselői kölcsönösen elismerték és méltatták az eddigi kapcsolatot, és annak további folytatásáról is szó esett.

Szombathely, 2013. december 4.