Nemzetközi sajtótájékoztató a Szegedi Törvényszéken

2015. szeptember 15-én nemzetközi sajtótájékoztatót tartott a Szegedi Törvényszék, amelynek keretében dr. Tárkány-Szűcs Babett, a Szegedi Törvényszék elnöke az „Egyes törvényeknek a tömeges bevándorlás kezelésével összefüggő módosításáról” szóló 2015. évi CXL. törvény hatályba lépésével kapcsolatos változásokat ismertette.
 
Elmondta, hogy a Szegedi Törvényszék - az Országos Bírósági Hivatallal együttműködve - komoly erőfeszítéseket fejt ki annak érdekében, hogy a módosító törvény 2015. szeptember 15-én történt hatályba lépésének következtében megváltozott jogszabályi környezetnek a lehető legteljesebb mértékben meg tudjon felelni.
 
Dr. Tárkány-Szűcs Babett hangsúlyozta, hogy a Szegedi Törvényszék a jelentősen megnövekedett ügyteher kezelésére felkészült, s a többletfeladatok magas színvonalú ellátásához szükséges igazgatási intézkedések foganatosítására a törvény hatályba lépésével egyidejűleg sor került. Kiemelte továbbá, hogy az Országos Bírósági Hivatal támogatásának eredményeképpen az eljárások lefolytatásához nélkülözhetetlen személyi és tárgyi feltételek folyamatosan biztosítottak.
 
A megnövekedett sajtóérdeklődésre tekintettel a Szegedi Törvényszék külön figyelmet fordít arra, hogy a közvéleményt rendszeresen közzétett sajtóközlemények útján folyamatosan tájékoztatni tudja.
 
 
Szeged, 2015. szeptember 17.