Nyári gyakorlat keretében látogattak a diákok a Győri Törvényszékre

A győri Baross Gábor Közgazdasági Szakközépiskola kilencedik osztályos diákjai két csoportban látogattak a Győri Törvényszékre a „Nyitott Bíróság” program keretében. 
 
A bíróságon töltött délelőtt során a diákok a bíróság épületének bemutatása, bejárása, a kezelőirodák és a Cégbíróság megismerése mellett előadást hallgathattak a bíróságok felépítéséről, működéséről. Dr. Havasiné dr. Kulcsár Petra sajtótitkár az igazságszolgáltatás rendszeréről, de az egyes bírósági munkakörökről, az alapvető állampolgári kötelezettségekről is beszélt. 
 
Dr. Somogyi Zoltán törvényszéki bíró és dr. Kiss János, a Győri Járásbíróság elnökhelyettese a büntetőjoggal és a büntető igazságszolgáltatással ismertette meg a diákokat, elsősorban a fiatalokat akár sértettként, akár elkövetői oldalon érintő bűncselekményekkel. Ezek között a testi sértések, a szexuális bűncselekmények, a közlekedési bűncselekmények fontosabb kérdéseire tértek ki és válaszoltak a diákok kérdéseire.
 
A program zárásaként dr. Mózsa Gábor a Győri Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság bírája a diákmunkáról, a nyári munkavállalás szabályairól és a foglalkoztatás általános kérdéseiről tartott előadást.