„Nyitott Bíróság” Program – igazságügyi osztályfőnöki óra a tiszaburai Általános Iskolában

A „Nyitott Bíróság” Program keretében a Tiszafüredi Járásbíróság bírái a Tiszafüredi Rendőrkapitányság munkatartásainak közreműködésével 2015. március 26-án a Tiszafüredi Járásbíróság illetékességi területéhez tartozó legtávolabbi település, a 2011. évi népszámlálás adatai alapján 2895 fő lakónépességet számláló Tiszabura község általános iskolájában „igazságügyi” osztályfőnöki órát tartottak. 
 
A rendhagyó osztályfőnöki órán 32 általános iskolás diák vett részt. A tanulók életkorukhoz igazodó módon, közérthető tájékoztatást kaptak a jog és a jogszabályok társadalmi szerepéről, az igazságszolgáltatás felépítéséről és működéséről, a bíróság előtti megjelenési kötelezettségről, valamint ezzel összefüggésben a tárgyalótermi viselkedésről.
 
Mind a bírák, mind a Tiszafüredi Rendőrkapitányság részéről, a rendezvényen meghívottként közreműködő rendőrök a sok, hasznos tudnivaló mellett felhívták a figyelmet a példamutató, jogkövető magatartás fontosságára is. Majd a tanterem tárgyalóteremmé alakult, és a vállalkozó kedvű fiatalok önfeledt szerepjátéka következett egy jogeset feldolgozásával.
 
Szolnok, 2015. április 3.