Nyitott Bíróság a Sziget fesztiválon

Az Országos Bírósági Hivatal támogatásával idén a Fővárosi Törvényszék a Budapest Környéki Törvényszékkel közösen működteti a „Sziget Bíróságot” a Sziget Fesztivál Civil Sziget rendezvényén.

A bírósági fogalmazók és a titkárok számos programmal várják az érdeklődőket a „Nyitott Bíróság” sátorban. A szigetlakók a jogi tanácsadás és felvilágosítás mellett különböző interaktív, humoros játékokon keresztül, perszimulációval ismerkedhetnek meg az igazságszolgáltatással.

A magyar és angol nyelvű jogi activity, illetve a különböző tesztek segítségével az alapfogalmak jelentését pontosíthatják, a helyi bírósági tárgyaláson pedig kipróbálhatják magukat a bírói, az ügyészi vagy az ügyvédi szerepkörben. A cél, hogy kötetlen formában minél szélesebb körű tájékoztatást kapjanak a bíróságok működéséről, a felmerülő jogi problémákról, illetve a bírósági eljárásról, ezáltal bővüljenek jogi alapismereteik. A játékra vállalkozók aktivitásukért és érdeklődésükért jutalomban részesülnek, a szerencsekerék megpörgetésével különböző ajándékokat kapnak.