A Nyitott Bíróság „tanévnyitója” Székesfehérvárott

Az immár hagyományos őszi, a tanévkezdéshez kapcsolódó rendezvényére hívta a város „Nyitott Bíróság” program iránt érdeklődő oktatási intézményeinek képviselőit a Székesfehérvári Törvényszék.
 
A 2015. október 9-én  tartott előadás résztvevőit dr. Turcsánné dr. Molnár Katalin, a törvényszék elnöke köszöntötte és a program „amit nem ismersz, attól tartasz” mottójára is utalva a „Nyitott Bíróság” kezdeményezésről, annak az Országos Bírósági Hivatal Elnöke által meghirdetett stratégiai célokhoz igazodó célkitűzéseiről tartott átfogó tájékoztatót a megjelent általános és középiskolai pedagógusok számára. 
 
A program eddigi koordinátora, dr. Bukovics Judit bírósági titkár ismertette a vendégek előtt a törvényszék által kidolgozott és az iskolák részére felajánlott, az általános jogi ismeretekkel és a bírósági szervezettel kapcsolatos előadástól az internethasználattal, diákcsínyekkel összefüggő témákon át a bírósági tárgyalás- és börtönlátogatásig terjedő programlehetőségeket.
 
Külön is felhívta a figyelmet az újonnan választható „Bírósági eljárás a családban” című, a szülői felügyelet gyakorlásával, egyéb családjogi jogviszonyokkal kapcsolatos ismereteket nyújtó témajavaslatra, amely kiterjed a bírósági közvetítés igénybevételének lehetőségéről szóló tájékoztatásra is.
 
Bemutatkozott a résztvevők előtt a program új koordinátora, dr. László Ádám bírósági titkár is, aki a programpaletta minél szélesebb körű igénybe vételére bíztatta a „Nyitott Bíróság” célkitűzései iránt fogékony tantestületeket, pedagógusokat.
 
 
Székesfehérvár, 2015. október 9.