Nyitott bírósági program keretében a Dél-dunántúli Közigazgatási és Munkaügyi Regionális Kollégium a Pécsi Tudományegyetemen tartott előadást

A Pécsi Tudományegyetemen került megrendezésre a Dél-dunántúli Közigazgatási és Munkaügyi Regionális Kollégium és a Pécsi Tudományegyetem közös szervezésében a soron következő Nyitott bírósági program. Ennek keretében a jogász- és közgazdász hallgatóknak tartott a bírósági szervezet felépítéséről, munkajogi alapismeretekről, valamint a hallgatói jogokról és kötelezettségekről előadást dr. Sipos Balázs a regionális kollégium kollégiumvezető-helyettese, dr. Vörös Viktor, a Kaposvári Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság bírósági titkára, valamint dr. Zlatics Judit, a Pécsi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság bírósági titkára.
A regionális kollégiumvezető-helyettes előadásában kitért a közigazgatási és munkaügyi bíróságok speciális jogállására, valamint a regionális kollégiumok feladat- és hatáskörének bemutatására is. 
 
Dr. Vörös Viktor bírósági titkár a munkajogi alapismereteken kívül az egyetem mellett már munkát is vállaló hallgatókat érintő alapvető munkajogi szabályokról is részletes tájékoztatást adott.
 
Dr. Zlatics Judit bírósági titkár a hallgatókat megillető diákjogokkal, jogorvoslati fórumokkal ismertette meg a hallgatókat.
 
Kaposvár, 2016. április 14.