Országos perbeszédverseny

Először tartottak Országos Perbeszédversenyt a Debreceni Ítélőtáblán. Az ítélőtábla és a DE ÁJK Büntetőeljárásjogi Tanszékének közös szervezésében megvalósult rendezvényen az ország 8 jogi karáról érkeztek hallgatók a megmérettetésre. 
 
Egy jogeset alapján 16 joghallgató mérte össze tudását védői illetve ügyészi szerepben. A verseny 3 fős zsűrijében Dr. Hámori Attila, a Szegedi Ítélőtábla elnökhelyettese; Dr. Simon Ernő, a Debreceni Fellebbviteli Főügyészség fellebbviteli főügyésze és Dr. Győrffy Attila, a Debreceni Ügyvédi Kamara elnöke értékelte a résztvevők felkészültségét. 
 
Az ügyészek versenyében I. helyezést ért el Havasi Sára, a Károli Gáspár Református Egyetem ÁJK hallgatója. II. lett Juhász Lívia, a győri Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc ÁJK, és III. lett Rózsa Csenge, az ELTE ÁJK hallgatója. A védők versenyében Bordács Bálint, az ELTE ÁJK hallgatója bizonyult a legjobbnak. II. helyezést ért el Sztoján Krisztina, a Szegedi Tudományegyetem ÁJK, és II. lett Meilinger Csaba a Pécsi Tudományegyetem ÁJK hallgatója. 
 
Debrecen, 2016. május 6.