Pályaválasztás előtt - Pályaválasztási Kiállítás Szakmamutató rendezvény Zala megyében

A Zala Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja 2014. évben immár 15. alkalommal rendezte meg a már hagyományossá vált Pályaválasztási Kiállítás Szakmamutató rendezvényét Zala megyében.
A pályaválasztási kiállítás célja, hogy elősegítse a fiatalok megalapozott pályaválasztási döntését, amely után nagyobb eséllyel találják meg az érdeklődésükhöz és képességeikhez, valamint a gazdaság igényeihez illeszkedő szakmát-munkát, és válnak sikeres munkavállalókká a munkaerőpiacon.
A három helyszínes - Zalaegerszeg, Nagykanizsa és Keszthely - novemberi rendezvénysorozaton a Zalaegerszegi Törvényszék, illetve a területileg illetékes járásbíróságok is képviseltették magukat prospektusokkal népszerűsítve a Nyitott bíróságok programot. A pályaválasztási kiállítások, illetve az pedagógusoknak szóló szakmai napok uganis jó lehetőséget kínáltak arra, hogy a megye nevelőivel, oktatóival megismertessük a bíróság nyújtotta lehetőségeket, úgy mint az osztályfőnöki órán jogismereti előadások tartása, tárgyalások látogatása, bírósági épületlátogatások, igazságszolgáltatás-és épülettörténeti ismeretek, valamint perszimulációk vagy a bírói életpálya megismerésének lehetősége.

A Nyitott bíróságok programra folyamatosan várjuk a jelentkezőket, mind az általános, mind a középiskolás korcsoportból, de nyitottak vagyunk egyesületek, szervezetek, s egyéb oktatási intézmények számára is.
A programról minden esetben előzetes egyeztetés szükséges.

Amennyiben szívesen jelentkezne az osztály hasonló nyitott programra, az alábbi elérhetőségeken megteheti:
Balog Eszter - Zalaegerszegi Törvényszék, sajtótitkár, könyvtáros
Tel.: 92/ 501-041; Mobil: 30/59-79-493; E-mail: BalogEszter@zalaegerszegit.birosag.hu

A Nyitott Bíróság programról itt olvashat bővebben >>>

Zalaegerszeg, 2014. december 8.