Pázmányos joghallgatók a Debreceni Törvényszéken

A Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara után a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karával is együttműködési megállapodást írt alá a Debreceni Törvényszék. A megállapodást dr. Varga Zs. András, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karának dékánja és dr. Kahler Ilona, a Debreceni Törvényszék elnöke látta el kézjegyével.
 
A keretmegállapodás értelmében a Debreceni Törvényszék a jövőben szakmai gyakorlóhelyként működik a budapesti felsőoktatási intézmény joghallgatói számára.
 
A szakmai gyakorlat célja, hogy a diákok gyakorlati jártasságot szerezzenek, összekapcsolják elméleti és gyakorlati ismereteiket, illetve elsajátítsák és alkalmazzák azokat a munkavállalói kompetenciákat, amelyekre szakmájuk gyakorlása során majd szükségük lesz. A Debreceni Törvényszék a Pázmány Péter Katolikus Egyetem jogász, illetve más alap- és mesterképzésen részt vevő hallgatóit fogadja gyakornokként, a hallgatók a törvényszék mellett a Cégbíróságon, a Debreceni Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságon, valamint a járásbíróságokon tölthetik el gyakorlati idejüket. A hallgatók legalább másfél hónapot töltenek el a bíróságok valamelyikén és értékeléssel zárják itteni tanulmányaikat. A hallgatók olyan szakterületen folytathatják majd szakmai gyakorlatukat, amely összhangban van a tanulmányaiknak megfelelő szakterülettel. 
 
A Debreceni Törvényszék a megállapodásnak megfelelően azt is vállalta, hogy a továbbiakban nem csak gyakornoki lehetőségeiről, de állásajánlatairól is tájékoztatja a Pázmány Péter Katolikus Egyetemet.
 
Debrecen, 2015. május 20.