Példaértékű gazdálkodás, bírósági épületfejlesztések

A bírósági szervezet vagyonkezelésében az elmúlt év végén összesen 184 db ingatlan volt. A 152 ítélkezési célra használt épületből 75 műemlék vagy műemléki jellegű, védett épület. 2015-ben befejeződtek a Debreceni Járásbíróság új épületének kivitelezési munkái, illetve a Ceglédi Járásbíróság és a Magyar Igazságügyi Akadémia épülete is megújult. 
 
2015-ben elkezdődtek az Egri Törvényszék teljes körű felújításának és bővítésének kiviteli munkái. A Szegedi Törvényszék és a Szegedi Járásbíróság felújítása kapcsán elindult az épület tervezőjének kiválasztására irányuló közbeszerzés. Az elmúlt évben elkészültek továbbá a Szarvasi Járásbíróság felújításának engedélyezési és kiviteli tervei. 
 
Az elmúlt évek sikereire való tekintettel az OBH 2015-ben harmadik alkalommal is kiírta a Jablonszky Ferenc Pályázatot. A programnak köszönhetően eddig 117 épületben valósultak meg különböző fejlesztések. 
 
 Az OBH 2015. június 4-én Stratégiai Partnerségi Megállapodást kötött a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemmel, amelynek első lépéseként létrejött az országban mindenhol egységes arculattal kialakítandó ügyfélközpontok Arculati Kézikönyve.  
 
Az elmúlt év kiemelkedő eredménye továbbá, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. az OBH-nak ítélte oda az „Év vagyonkezelője 2015” díjat az állami vagyonnal való jó gazdaként bánó, példaértékű gazdálkodásáért. 
 
Budapest, 2016. október 11.