Perszimuláció a Kaposvári Törvényszéken

A Polgári Igazságszolgáltatás Európai Napja alkalmából a Kaposvári Törvényszék az idei évben is kinyitotta kapuit, hogy az igazságszolgáltatási szervek tevékenységét megismerhetővé tegye.
 
Október 24-én délután a program bevezetőjeként dr. Hajnal Éva, a Kaposvári Törvényszék elnöke kerekasztal beszélgetésre hívta valamennyi kaposvári középiskola igazgatóját. A beszélgetés témája a tájékozott, jogkövető ifjúság nevelése.
 
2013. október 25-én 9 órai kezdettel a törvényszék Bajcsy-Zs. utcai épületének dísztermében perszimuláció megtartására került sor egy családjogi tárgyú ügyben középiskolások számára, amelyet fiatal bíró, titkárok és fogalmazók mutattak be. A rendezvényen közel 80 diák és kísérő tanáraik jelentek meg. Az eseményt a sajtó kiemelkedő érdeklődése kísérte.
 
A tárgyalótermi események megértését „narrátor” segítette, aki folyamatosan tájékoztatta a diákokat arról, hogy mikor mi, és miért történik. A „tárgyalás” befejezése után a diákok feltehették kérdéseiket. 
 
Remélhetően az eljátszott, esetenként árnyalt humorral kiegészített „jogeseten” keresztül közelebb kerültek a diákok az igazságszolgáltatáshoz.