Perszimulációs versenyen mérték össze tudásukat a Szegedi Törvényszék bírósági titkárai

2016. október hó 20. napján a Fenntartható Fejlődés program keretében polgári ügyszakos perszimulációs versenyt tartott a Szegedi Törvényszék. A megmérettetés kiváló alkalmat biztosított a Szegedi Törvényszék és az illetékességi területén található járásbíróságok bírósági titkárai számára, hogy rátermettségüket, eljárásjogi és anyagi jogi felkészültségüket bizonyítsák. Dr. Tárkány-Szűcs Babett, a Szegedi Törvényszék elnöke megnyitójában köszöntötte a versenyzőket, valamint örömét fejezte ki a bírói utánpótlás magas színvonalú biztosítását szolgáló, hagyományteremtő kezdeményezés iránt.
 
A versenyen dr. Ágoston Eszter Ildikó, a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság bírósági titkára, valamint Kanyáriné dr. Tuska Mariann és dr. Tarics Csilla, a Szegedi Járásbíróság bírósági titkárai mérettették meg magukat. A bíró szerepében fellépő versenyzők egy kártérítési, egy kölcsön visszafizetése iránti és egy gondnokság alá helyezés iránti per tárgyalását szimulálták. A peres feleket és az eljárás egyéb résztvevőit a Szegedi Törvényszék munkatársai alakították.
 
 
A perszimulációkat szakmai zsűri kísérte figyelemmel, melynek tagjai dr. Lakatos Péter, a Szegedi Törvényszék polgári-, gazdasági-, közigazgatási-, munkaügyi kollégiumvezetője, valamint dr. Nagy Zsuzsanna és dr. Komáromi Zoltán, a Szegedi Törvényszék polgári ügyszakos tanácselnökei voltak. A szimulált tárgyalások befejezését követően a zsűri az eljárási jogszabályok betartását és az ügyfelekkel való kommunikációt is magában foglaló szakmai szempontrendszer alapján, egyesével értékelte a versenyzőket, melynek eredményeként Kanyáriné dr. Tuska Mariann, a Szegedi Járásbíróság bírósági titkára örülhetett a sikerének. Az első hely megszerzése a szakmai elismerésen túlmenően azt is jelenti, hogy a megmérettetés nyertese képviselheti a Szegedi Törvényszéket a soron következő Dél-Alföldi Regionális Perszimulációs Versenyen. A versenyzőknek a szép szerepléshez ezúton is gratulálunk, s további eredményes munkájukhoz sok sikert kívánunk!
 
Szeged, 2016. október 21.