Portugál csapat nyert a "Themis" verseny negyedik döntőjében

A portugál csapat nyerte a Budapesten június 25-28. között a Magyar Igazságügyi Akadémia által szervezett „THEMIS” verseny negyedik elődöntőjét.

A második helyen az olasz csapat végzett. A lengyelek és a románok különdíjban részesültek. A négy napos rendezvényen Szlovákia, Ausztria, Franciaország, Belgium, Lengyelország, Hollandia, Németország, Portugália, Románia és Olaszország küldöttsége mérkőzött meg egymással. Az elődöntő témája a bírói etika és deontológia (bírói pártatlanság) volt.

A magyar csapat „A nemzetközi együttműködés büntetőügyekben” témájú madridi elődöntőn  vett részt áprilisban. A jó felkészültségű versenyzők magas színvonalú előadásokat tartottak.

Minden elődöntőből a két legeredményesebb delegáció jut tovább a döntőbe, melyet - várhatóan - október második felében tartanak Bukarestben.

A nemzetközi versenyt bírósági és ügyészségi fogalmazók részére hirdeti meg immár 8 éve az Európai Bíróképző Hálózat az Európa Tanáccsal együttműködve és az Európai Unió támogatásával. A THEMIS célja az európai bírósági rendszer fejlődésének elősegítése.

Budapest, 2013. július 2.