Rendhagyó ülést tartott az ELTE Bibó István Szakkollégiuma a Magyar Igazságügyi Akadémián

A szakkollégistákat házigazdaként dr. Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke fogadta, a diákoknak szóló előadásában a bírósági szervezetrendszerről, a hatalmi ágak elválasztásáról és a bírói függetlenség fontosságáról beszélt. A látogatók dr. Kiss Máté bírósági fogalmazó prezentációja során megismerkedhettek a bírósági fogalmazói munkával, a jelenleg zajló fogalmazói felvételi kampány részleteiről és a fogalmazói felvételi eljárás reformjáról pedig dr. Engel Izolda, a Miskolci Járásbíróság bírája tartott előadást.

A rendhagyó szakkollégiumi ülésen a diákok az előadásokat követően kerekasztal beszélgetésen kérdezhették az OBH elnökét. A joghallgatók a bírósági szervezetrendszeren belüli hatalommegosztással, a Kúria, az Országos Bírói Tanács és az OBH feladataival, és a közigazgatási bíráskodás jövőjével kapcsolatos kérdéseket is megfogalmaztak.

Az egyetemisták a rendezvényt követően megismerhették a Magyar Igazságügyi Akadémia 2015. évben felújított épületét, a megújult előadótermeket és a kialakított közösségi tereket.

Budapest, 2016. feburár 26.