RENDKÍVÜLI HÍREINK!

Az elmúlt hétvégén a Tatabányai Törvényszék elnökének, dr. Csorba Zsoltnak a szervezésében hat bírósági dolgozó vett részt Dunaalmáson és Neszmélyen  a homokzsákok pakolásában és feltöltésében, akik közül Majdán Gergő, Fenekes Zoltán, Korcsok János, Kovács Béla és dr. Csorba Zsolt a törvényszék munkatársai, dr. Andirkó Péter pedig a Tatabányai Járásbíróság dolgozója. Rajtuk kívül besegített a gáton végzett munkába  dr. Széplaki László, a Tatabányai Törvényszék volt büntető kollégiumvezetője (jelenleg a Győri Ítélőtábla kollégiumvezetője), és dr. Izsó Attila, a Komárom- Esztergom Megyei Ügyvédi Kamara titkára.

   

A további képek itt megtekinthetők.

A Győr Törvényszék több, mint 30 dolgozója, bírák és igazságügyi alkalmazottak pénteken önkéntesként a környék árvízvédelmi munkálataiban vettek részt. A Mosoni-Duna által közvetlenül veszélyeztetett Győrújfalu és Dunaszentpál térségében a gátakon, illetve a homokzsákok megtöltésében segítették a védekezést.

   

A további képek itt megtekinthetők.

Az OBH 10 munkatársa június 9-én Nagymaroson végzett önkéntes árvízvédelmi munkát.
A Duna  Nagymaroson betört az  utcákba, lakóházakat kerített körbe,  így több házból a lakókat ki kellett menekíteni. A vízbetörés helyének körbezsákolásában, és az utcák szélén megjelenő buzgároknál a 70-90 centiméter magas ellennyomó medencék kialakításához kellett a homokzsákok „adogatásában” részt venni.  

  

A további képek itt megtekinthetők.