Rövidebb idejű gyakorlattal rendelkező munkaügyi bírák találkoztak Szegeden

Az Alföldi Közigazgatási és Munkaügyi Regionális Kollégium 2014. április 17. és 18. napján a Debreceni -, a Gyulai - és a Szegedi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság rövidebb idejű szakmai gyakorlattal rendelkező munkaügyi bírái részére rendezte meg szakmai találkozóját Szegeden.

Dr. Cséffán József, regionális kollégiumvezető megnyitójában a bírói hivatás és életpálya egyes kérdéseivel kapcsolatos gondolatait osztotta meg a jelenlévőkkel. Ezt követően dr. Bródy János, ügyvéd a munkaügyi bíráskodás útvesztőit ismertette az ügyvéd „szemüvegén” keresztül.

A találkozó soron következő állomásaként egy pódiumvita keretében dolgoztak fel munkaügyi jogeseteket a bírák dr. Gémes Gábor, ügyvéd, dr. Waldmann Gábor, címzetes főiskolai docens (SZTE ÁJTK) és dr. Szabó László bíró közreműködésével.

A résztvevők az első nap zárásaként dr. Cséffán József, regionális kollégiumvezető vezetésével interaktív kerekasztal beszélgetés keretében tárgyalták meg a tárgyalás előkészítése, a peres eljárást megelőző egyeztetés, valamint a bizonyítás egyes kérdéseit.

A második napon dr. Cseh Attila, törvényszéki tanácselnök vezetésével határozatszerkesztési kerekasztal beszélgetésre került sor. A rendezvényt Dr. Simonné Dr. Gombos Katalin, kúriai bíró az előzetes döntéshozatallal kapcsolatos jogalkalmazási kérdésekről szóló rendkívül érdekes és gyakorlati szempontból hasznos információkat tartalmazó előadása zárta.

Az Alföldi Közigazgatási és Munkaügyi Regionális Kollégium soron következő szakmai találkozóját (részkollégiumi ülését) 2014. május 9. napján Debrecenben rendezi meg, a régió közigazgatási szakágban ítélkező bírái részvételével.

Szeged, 2014. április 22. napján