Sajtóreggeli a Tatabányai Törvényszéken

A 2014. november 26-án megkezdett „Sajtóreggeli” program folytatásaként újabb sajtórendezvényt szervezett a Tatabányai Törvényszék, amelynek megrendezésére 2015. október 19-én az Esztergomi Járásbíróságon került sor.
 
A fórum fő célja az volt, hogy a megyében működő sajtóorgánumokkal történő rendszeres kapcsolattartás eredményeképpen a megye lakossága jobban megismerhesse a bíróságok működését, feladatait és jövőbeli céljait. Ennek keretében dr. Csorba Zsolt Ödön, a Tatabányai Törvényszék elnöke bemutatta a Tatabányai Törvényszék Cselekvési Tervét, beszélt a két éven túli ügyek számának csökkentése érdekében tett intézkedésekről a büntető ügyszak vonatkozásában, dr. Pleskó Krisztina Zsuzsanna elnökhelyettes pedig a polgári ügyszakra vonatkozó intézkedésekről tartott beszámolót. Felhívta a figyelmet egyúttal a 2015. október 22-én tartandó Igazságszolgáltatás Európai Napja alkalmából szervezett rendezvényre, melynek a Tatabányai Törvényszék adott otthont.
 
A Tatabányai Törvényszék fontosnak tartja a nyugdíjba vonult bírákkal és igazságügyi alkalmazottakkal történő élő kapcsolattartást, minden évben több találkozót szervez számukra, idén egy könyv is készül róluk, különleges történeteikről, amelyet a Tatabányai Törvényszék elnöke mutatott be a helyi sajtóorgánumok képviselőinek. 
 
Végül a kötetlen beszélgetés során felmerült annak szükségessége, hogy a bíróságok a „Nyitott Bíróság” program keretén belül nagyobb szerepet vállaljanak a drog prevencióval kapcsolatos intézkedésekben, az újságírók felvetették, hogy hasznos lenne, ha e témakörben a bírák az iskolákban előadásokat tartanának. 
 
Esztergom, 2015. október 26.