Sikeresen pályázott a bírósági szervezet

Összesen 19 bírósági szervezet indult sikeresen az ÁROP 1.2.18/A. azonosító jelű „Szervezetfejlesztési program államigazgatási és igazságszolgáltatási szervek számára” megnevezésű pályázaton. A Kúria, az Országos Bírósági Hivatal, 3 ítélőtábla és 14 törvényszék összesen 482.978.655 forintot nyert a projektek megvalósítására.

 A program célja a hatékonyabb és gazdaságosabb működés elősegítése, egyedi fejlesztése az erőforrások optimális kiaknázásával. Segítségével jobb egyéni, és ezáltal szervezeti teljesítményt, szolgáltatási színvonalat lehet elérni. Ezzel párhuzamosan elkészülhet egy egységes, az egész bírósági szervezet számára hasznosítható metodika, valamint kialakulhat egy olyan tudásbázis, amely megalapozhatja a 2014 és 2020 közötti időszakban a bíróságok számára megnyíló Európai Uniós pályázatok sikeres elnyerését és lebonyolítását.

Az Országos Bírósági Hivatal a pályázatok benyújtását megelőzően, az érdeklődő bíróságok számára workshopot rendezett, majd szervezésében a pályázat benyújtását követően - 2014. január 8-a és 10-e között – a szakmai megvalósítással kapcsolatos oktatásra került sor a Magyar Igazságügyi Akadémián. A 3 napos képzésen a pályázó bírósági szervezetek képviselői vettek részt. A tematika a kiírt pályázathoz igazodva öt beavatkozási területet érintett: a teljesítménymenedzsmentet, a folyamatoptimalizálást, a tudásmegosztást, a minőségirányítást és a változáskezelést. A pályázat technikai megvalósításának elősegítésére, 2014. február 6-án, projektmenedzsment illetve gazdasági témájú oktatásra került sor.