Szabálysértési értekezlet a Jászberényi Járásbíróságon

2014. november 15-én a Jászberényi Járásbíróság szervezésében szabálysértési értekezletet tartottak a bíróság épületében. A mindenki számára hasznos kerekasztal megbeszélésre elfogadták a meghívást a Jászberényi Rendőrkapitányság, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Jászberényi, valamint Jászapáti Járási Hivatalának, továbbá a Jászberényi Járási Hivatal Járási Munkaügyi Kirendeltségének szabálysértési ügyekkel foglalkozó vezetői, ügyintézői is.
 
A szabálysértési ügyek egyre emelkedő száma, az újabb és újabb informatikai fejlesztések, a többrétű nyilvántartási rendszer, a várható jogszabályváltozások, valamint a számos eljárási, gyakorlati probléma elengedhetetlenné teszi az egyes társszervek közötti együttgondolkodást. Emellett azonban azért is hasznos volt a konferencia, mert végre személyesen is megismerhették egymást az eddig szinte napi, de csak telefonos vagy írásos kapcsolatban álló kollégák. 
 
A kötetlen, szinte baráti légkörű megbeszélés rengeteg kérdésre választ adott, ugyanakkor megerősített minden résztvevőt abban is, hogy számos megoldásra váró feladat, probléma van még, aminek a megoldása a továbbiakban is megkívánja az együttműködést. Valamennyien egyetértettek abban, egymás munkájának összehangolása érdekében a jövőben rendszeresen tartanak hasonló szakmai fórumokat.
 
Jászberény, 2014. november 25.