Szabálysértési kerekasztal a Kaposvári Törvényszéken

Az októberi egyeztetést követően 2014. november 26-án a szabálysértési konzultációt tartottak a Kaposvári Törvényszéken, amelyen a szabálysértési ügyeket intéző titkárok, a Somogy Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának és Hatósági Osztályának, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságnak, a Somogy Megyei Főügyészségnek és a Somogy Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetnek a képviselői vettek részt.
 
A Törvényszék elnöke, dr. Hajnal Éva röviden ismertette a központi szabálysértési bíróságok kialakításával kapcsolatos intézkedéseket, majd a gyakorlatban felmerülő problémákat vitatták meg a jelenlevők. Több kérdésben sikerült egységes álláspontot kialakítani, és a társhatóságok megismerhették az egymás gyakorlatát alakító körülményeket is. Megegyezés született abban, hogy célszerű a rendőrségen kívül más hatóságokkal is kapcsolattartó személyek kijelölése az eseti problémák gyors rendezése érdekében.
 
Az értekezleten részt vevők egyetértettek atekintetben, hogy az ilyen jellegű megbeszélések jelentős mértékben segítik a szabálysértési ügyek gyors és szakszerű intézését.
 
Kaposvár, 2014. december 2.