Szakmai konferencia Pilisszentkereszten

A Magyar Közigazgatási Bírák Egyesülete és a Munkaügyi Bírák Országos Egyesülete 2014. november 20–21-én szakmai konferenciát tartott Pilisszentkereszten. 
 
A résztvevőket dr. Kalas Tibor és dr. Tálné dr. Molnár Erika, a Kúria Közigazgatási és Munkaügyi Kollégium vezetője és vezetőhelyettese tájékoztatta a két szakág helyzetéről.  
 
Előadásokat hallgattak meg az alkotmányjogi panasz, a  közszolgálati törvény jogintézményei, a szakértői bizonyítás, a közbeszerzési eljárás, a végrehajtás felfüggesztése, az Európai Jogi Szaktanácsadói Hálózat témakörökben. Két bírónő számolt be római adójogi, illetve franciaországi tanulmányútjáról. A bírák élénk szakmai vitát folytattak.
 
A konferenciát meglátogatta Dr. Handó Tünde, az OBH elnöke és statisztikai adatok bemutatásával elemezte a Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságok elmúlt két éves tevékenységét.
 
Dr. Darák Péter, a Kúria elnöke a Regionális Kollégiumok szerepét hangsúlyozta az ítélkezés egységességének megteremtésében. A bírók ezt követően kötetlen beszélgetést folytathattak az igazságszolgáltatás szervezeti és szakmai vezetőjével.
 
Budapest, 2014. november 24.